Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

Szent Józsefről Elnevezett Imacsoport

A legrégebben működő kis közösség katolikus egyházközségünkben. Tagjaink nagy része a Rózsafűzér Társulatunknak is évtizedek óta aktív résztvevője. Összejöveteleinket csütörtökönként, a szentmise után tartjuk.

Kezdetben Kaposi Lászlóné, Terézke, majd Takácsné Gyöngyösi Katalin  – kántornőnk – vezette, az akkori hosszú évek alatt alakult ki imarendünk is. Az imák közé szép énekeket „illesztve” nagyon szép estéket tölthetünk együtt. Köszönjük Katinak, visszavárjuk!

Jelenlegi lelki vezetőnk dr. Rónaszéki Aladárné, Ági néni, segítője Polgárné Rigó Éva.
Ők minden alkalomra felkészülnek az egyházi év liturgiájához, jeles alkalmaihoz fűződő imák, versek, cikkek felolvasásával; természetesen ehhez bármelyik tagunk társulhat, kiegészítheti azokat.

Felemelő, léleképítő része az estének, mikor beszélgetésünk során az elmúlt egy hét örömeit osztjuk meg egymással. Úgy érezzük, erre nagyon nagy szükségünk van ebben a zaklatott, rossz hírekkel teli világunkban.

Együttlétünk legfőbb célja természetesen az ima. Megegyezés szerint mindig más-más rózsafűzért választunk. Az első tizedet többnyire betegeinkért, a másodikat családjainkért, a harmadik imaszándékot valami éppen aktuális esemény kapcsán mondjuk hálából vagy könyörgésként, a negyedik tizedet Szentatyánkért, papjainkért, Attila atyáért, az ötödiket hazánkért ajánljuk fel.
A rózsafűzér imádságot követően a zsolozsmát mondjuk, énekeljük; befejezésként egy-egy szép imával ajándékozzuk meg egymást.

Örömünkre kis csoportunk új tagokkal is bővült, nagy-nagy szeretettel várunk minden imádságos lelket!
Hisszük, hogy a Szentlélek Úristen segítségével, mind több imával mind több KEGYELEM-ben részesülhetünk, közösségünk és környezetünk is!

Jelenlegi tagjaink:

dr. Rónaszéki Aladárné
Bányai Sándorné
Hlavács Istvánné
Lakner Istvánné
László Istvánné
Molnár Elemérné
Pál Imréné
Polgárné Rigó Éva
Szászi Endréné
Szedmák Györgyné
Takácsné Gyöngyösi Katalin
Tapodi Józsefné
Vlcskó Pálné
Suhajda Jánosné

 

 

Megszakítás