Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

Kántorunk: Ignácz Péter

Ignácz Péternek hívnak és 1991-ben születtem Mátészalkán. Édesanyám óvónő, édesapám földmérő mérnök, mellette pedig kántorként is szolgál. Két testvérem van, a bátyám görög katolikus kispap, a nővérem pedig orvos. Kisgyerekkorunktól kezdve vallásosan neveltek bennünket a szüleink, a zene pedig mindig is az életünk része volt. Általános és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem, és eközben tanultam meg először zongorázni, majd később tenorkürtön játszani. Az érettségi után Székesfehérvárra kerültem, ahol az egyetem mellett elkezdtem a kántori tanulmányaimat, majd 2013-ban oklevelet szereztem.

2013 őszén, mint főállású kántor, kezdtem el dolgozni Kiskunfélegyházán, a Sarlós Boldogasszony Plébánián és ezzel egy időben megkezdtem újabb tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, mint katekéta-lelkipásztori munkatárs hallgató. 2014 augusztusától újra a szülővárosomban tevékenykedtem. Főállású kántora és hitoktatója lettem a mátészalkai Római Katolikus Egyházközségnek, egészen 2019 februárjáig. Eközben elvégeztem az alapszakot és folytattam hittanári tanulmányaimat a nyíregyházi Szent Atanáz Főiskolán, ahol 2018-ban mesterszakos hittan és nevelőtanár diplomát szereztem.

Szerettem hittant tanítani, közel állnak hozzám a fiatalok. De ugyanilyen fontos számomra a zene is. 2019. március 1-től én látom el a kiskőrösi Szent József Katolikus Templom sekrestyés, irodista és kántori szolgálatait, beleértve az énekkar vezetését is.

Hálával tartozok a kedves hívek szeretetéért. Köszönöm, hogy nyitott szívvel és kedves szavakkal fogadtak. Szívből remélem, hogy még nagyon sokáig fogjuk együtt zengeni az Isten dicséretét és lehetőség szerint a hétfő esti énekkarok alkalmával többükkel is együtt énekelhetek. Hiszen, „aki énekel, kétszeresen imádkozik(Szent Ágoston)!

Ignácz Péter

Megszakítás