Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2024. február 19-25.

 1. Február 19-én (hétfőn) 18 órakor énekkari próba lesz a közösségi te­rem­ben. Szeretettek hívjuk és várjuk az új tagokat is!
 2. A böjti fegyelemről: böjt és hústól való megtartóztatás van Hamvazószerdán és Nagypénteken. E két napon a betöltött 18 éves kortól a megkezdett 60 éves korig naponta csak háromszor szabad étkezni, és csak egyszer szabad jóllakni. Húseledelt pedig a betöltött 14 éves kortól nem szabad fogyasztani. Kötelező hústól való megtartóztatás van a Nagyböjt péntekjein a betöltött 14 éves kortól.
 3. A Nagyböjttel kezdetét veszi a húsvéti szentgyónás és szentáldozás teljesítésére alkalmas idő, mely Ham­vazószerdától Szentháromság vasárnapjáig (február 14-től május 26-ig) tart.
 4. Nagyböjti lelkigyakorlatunk (triduum)Az Isten Országa köztetek van!(Lk 17,21) címmel február 28-29-én és március 1-jén (szerda-csütörtök-péntek) lesz, 17 órától. 16 órától gyónási lehetőséget is biz­to­sí­tunk. A lelkigyakorlatot vezeti: P. Korzenszky Richárd OSB, tihanyi emeritus bencés perjel.Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit, a nagyböjti ké­szület jegyében!
 5. Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsúra zarándoklat szerveződik. Részleteket a hirdetőtáblán és az elvihető ismertetőn találunk.
 6. Köszönöm a Testvéreknek az elmúlt héten kapott sok-sok segítséget:
  • a keresztúti állomások képeinek takarításában,
  • a templom és Plébánia növényeinek rendezésében és
  • a barkaágak lemetszését a virágvasárnapi körmenethez.
 7. Isten éltesse a jövő héten házassági évfordulójukat, születés- és névnapjukat (Bernadett, Konrád – Zsuzsanna, Eliza – Aladár, Álmos – Eleonóra, Norina – Gerzson, Zétény – Alfréd, Mirtill – Mátyás, Jázmin) ün­nep­lő ked­­ves Testvéreket!
Megszakítás