Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2024. február 12-18.

  1. Február 12-én (hétfőn) 18 órakor énekkari próba lesz a közösségi te­rem­ben. Szeretettek hívjuk és várjuk az új tagokat is!
  2. A jövő héten Hamvazószerdával kezdetét veszi a Nagyböjt. Hamvazószerdán a szentmisében és jövő hét szombaton az előesti, valamint a vasárnap délelőtti és esti szentmisék után lesz hamvazkodás.
  3. A böjti fegyelemről: böjt és hústól való megtartóztatás van Hamvazószerdán és Nagypénteken. E két napon a betöltött 18 éves kortól a megkezdett 60 éves korig naponta csak háromszor szabad étkezni, és csak egyszer szabad jóllakni. Húseledelt pedig a betöltött 14 éves kortól nem szabad fogyasztani. Kötelező hústól való megtartóztatás van a Nagyböjt péntekjein a betöltött 14 éves kortól.
  4. A Nagyböjttel kezdetét veszi a húsvéti szentgyónás és szentáldozás teljesítésére alkalmas idő, mely Ham­vazószerdától Szentháromság vasárnapjáig (február 14-től május 26-ig) tart.
  5. A Házasság hete alkalmából jövő hét vasárnap a délelőtti szentmise után megáldjuk a házaspárokat.
  6. Szent Ignác-i lelki készületre hívjuk a Testvéreket. Jelentkezés korlátozott létszámban lehetséges azoknak, akik mind az 5 alkalmon részt tudnak venni. Részletek a kihelyezett plakátokon.
  7. Nagyböjti lelkigyakorlatunk (triduum)Az Isten Országa köztetek van!(Lk 17,21) címmel február 28-29-én és március 1-jén (szerda-csütörtök-péntek) lesz, 17 órától. 16 órától gyónási lehetőséget is biz­to­sí­tunk. A lelkigyakorlatot vezeti: P. Korzenszky Richárd OSB, tihanyi emeritus bencés perjel.Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit, a nagyböjti ké­szület jegyében!
  8. Az idei csíksomlyói pünkösdi búcsúra zarándoklat szerveződik. Részleteket a hirdetőtáblán és az elvihető ismertetőn találunk.
  9. Isten éltesse a jövő héten házassági évfordulójukat, születés- és névnapjukat (Bertold, Marietta – Lívia, Lídia – Ella, Linda – Bálint, Valentin – Kolos, Gina, Georgina – Julianna, Lilla – Donát – Bernadett, Konrád) ün­nep­lő ked­­ves Testvéreket!
Megszakítás