Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2023. január 2-8.

  1. Jövő héten a hónap első péntekje lesz.  Reggel 8 órától 16 óráig csendes szentségimádás lesz a közösségi teremben. Akik tudnak 1-1 óra felügyeletet vállalni, tisztelettel kérjük, iratkozzanak fel a sekrestyében. 16 ó­rá­­tól a temp­lomban lesz csendes szentségimádás, alatta gyónási lehetőséggel.
  2. Pénteken Urunk megjelenése (Vízkereszt) főünnepe lesz, a szentmisében vízszenteléssel. Vihetünk ma­gunkkal haza a szenteltvízből, ha hozunk magunkkal tiszta flakont. Elkerülendő a szenteltvíz babonás cé­lokra történő használata, ezért aki visz magával haza ebből a szentelményből, annak egy rövid ismertetőt is a­dunk a szenteltvíz helyes használatáról.
  3. Jövő héten a hónap első szombatja lesz. A szentmise előtt 9.30 órától a Loretói litániát i­mád­kozzuk.
  4. Jövő vasárnap az esti szentmise után szentségimádás lesz templomunkban.
  5. Miseszándékok irathatóak a Plébániahivatalban az új esztendő szentmiséire. Az Érseki Hatóság ren­del­ke­zése értelmében január 1-jétől 4.000 Ft lesz a szentmisék stóladíja.
  6. Várjuk azon jegyespárok mielőbbi jelentkezését a Plébániahivatalban, akik 2023-ban szeretnének há­zas­ságot kötni templomunkban.
  7. Vízkereszt ünnepével kezdetét veszi a házszentelések időszaka. Kérem, aki szeretné házát megszenteltetni, az jelezze hivatali időben a Plébániahivatalban legkésőbb január 16-ig.
  8. Köszönjük, akik már befizették egyházi önkéntes hozzájárulásukat („egyházi adó”). Aki még nem rendezte meg­teheti hivatali időben, vagy sárga csekken is, ami a sekrestyében vagy a Plébániahivatalban kérhető.
  9. Isten éltesse a december hónapban születésnapjukat, névnapjukat, házassági évfordulójukat ün­neplő kedves Testvéreket!
  10. Hálásan köszönöm az elmúlt évben Plébániánkat támogató jó szándékú emberek, vállalkozások fel­a­jánlásait, minden segítségét és odaadó tevékenységét, legyen szó anyagi, kétkezi vagy bármilyen más segítségről, szolgálatról, amellyel Plébániánk működéséhez, életéhez hozzájárultak. A jó Isten ju­tal­mazza meg minden jó­sá­gukat!
Megszakítás