Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2022. március 7-13.

1; Most vasárnap az esti szentmise után csendes szentségimádás lesz templomunkban, melyre szeretettel hívjuk a testvéreket.

2; Nagyböjti időszakban kedden és pénteken végezzük a keresztúti ájtatosságokat, melyek vezetésére tisztelettel kérjük a plébánia csoportjait.

3; Templomunk védőszentjének, Szent Józsefnek ünnepére péntek esti szentmise előtt, ¾ 5-kor kezdjük el 9 napos felkészülésünket.

4; Nagyböjti lelkigyakorlatunk március 16-17-18-án (szerda-csütörtök-péntek) lesz, melyet Főtisztelendő Fekete Szabolcs kanonok, c. apát, keceli plébános atya vezet. Mindhárom napon 16 órától gyónási lehetőséget biztosítunk, mely idő alatt közös imádságot tartunk. A szentmisék 17 órakor fognak kezdődni, melyekre mindenkit szeretettel hívunk.

5; Szent József napi búcsúnk március 19-én, szombaton 17 órakor fog kezdődni, Dr. Várszegi Asztrik OSB c. culusi püspök, emeritus pannonhalmi főapát vezetésével. A szentmise előtt fél órával, közös imádságokkal, énekekkel készülnek a helyi hívek és az érkező zarándokok. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk. Aki tud a zarándokok részére süteménykészítést vállalni, tisztelettel kérjük, jelentkezzen a plébánián, hogy össze tudjuk hangolni, előre is hálásan köszönjük.

6; A Magyar Katolikus Karitász is segíti az ukrajnai háborúból menekülőket. Aki szeretné az ő szolgálatukat támogatni, a templom hirdetőtáblájában megtalálhatja az adományozáshoz szükséges adatokat.

7; Kiskőrös Város Önkormányzata is gyűjtést szervez az ukrán háborúból menekülők megsegítésre. Tartós élelmiszer adományaikat, plédeket, ruhaadományaikat leadhatják a kiskőrösi Művelődési Házban, nyitvatartási idő alatt.

8; Aki szeretne a nagyböjti időre, Kiskőrös Város fölé imádságos, lelki védőhálót borítani, tisztelettel kérjük, vegyen el egy imalapot a szentély bejáratánál az asztalról, miután elhelyezett egy tűt városunk térképre, megjelölve, hogy hol imádkozik.

9; Hálásan köszönjük a katolikus iskolák javára nyújtott anyagi támogatásukat.

Megszakítás