Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2022. február 21-27.

1; Most vasárnap a 9 órai szentmise után játékos foglalkozásra hívjuk a gyerekeket.

2; Tisztelettel jelezzük, hogy jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

3; 2022. május 2-4. között egyházközségi kirándulást szervezünk Mátészalka, Máriapócs környékére. A program részletes leírását a hirdetőtáblára helyeztük ki, jelentkezni a plébánián lehet 20.000Ft előleg befizetésével.

4; A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye honlapján február 28-ig lehet a 2023-as szinódus előkészületével kapcsolatos kérdőívet kitölteni. Tisztelettel ajánljuk a figyelmükbe, aki teheti, aktívan kapcsolódjon be az folyamatba.

5; A CSALÁDI SZERETET TARTÓOSZLOPAI

1. Az első tartóoszlop: a család minden tagja szeresse önmagát. Jézus is önmagunk szeretetét nevezte meg a felebarát iránti szeretet mértékének. Lényegében önmagunk szeretete azt jelenti, hogy hiszünk saját értékes voltunkban, pozitívan ítéljük meg magunkat és tudjuk, hogy sokat számítunk. Aki tiszteli önmagát, az kiváltja ezzel a tiszteletet és megbecsülést a többiekben is önmaga iránt.

2. Minden ezzel kezdődik: „Igen, akarom!” A kettesben eltöltött élet egy döntésen alapul. Ez azt jelenti, hogy két ember szabadon és felelős módon elhatározta, hogy fizikai értelemben, érzelmileg, szellemileg és lelkileg is egybekelnek, és létrehoznak a két „én”-ből egy új valóságot, a „mi”-t. Ezt a fontos elhatározást nap, mint nap meg kell újítani, főként a nehezebb időszakokban.

3. A szeretet apró lépésekből épül fel, sok türelem kell hozzá, hosszú idő, valamint a felelősségek és szerepek meghatározása az élet legbanálisabb részleteire nézve is.

4. A családi élet mindig kiváló alkalom a növekedésre, ez az „élet iskolája”, amelyben megtanulhatjuk egymás megismerését és fejlődhetünk. A családi élet kitágítja a látókörünket, megnöveli a személyes erőforrásainkat, segít leküzdeni a nehézségeket, erősebbé, jobbá, bölcsebbé tesz bennünket.

5. A családi élet lényege az osztozás: Ez vonatkozik a testre, az érzelmekre, a gondolatokra, az időkre, a térre és a személyes tárgyakra.

6. A köszönet kifejezése létfontosságú. Azt jelenti, hogy megtanuljuk értékelni a család tagjait önmagukért és mindazért, amit tesznek.

7. A harmónia titka: elfogadni a többieket pontosan olyannak, amilyenek. Fontos megadni a többiek számára ugyanazt a feltétel nélküli megértést, amit elvárunk a magunk számára is.

8. Mindenben alapvető fontosságú a kommunikáció. Az őszinte párbeszéd olyan eszköz, amelyre szükségünk van, hogy egymás vágyait megismerjük, és megtaláljuk a mindenki számára megfelelő megoldást.

9. A szeretetet táplálni kell. A család minden tagjának időt, odafigyelést, energiát, szerető gondoskodást kell befektetni a kapcsolatokba, mintegy kellemes szokásként, ami nem kerül fáradságba, hiszen együtt élni öröm.

10. Végezetül ahhoz, hogy mindez működhessen, erős lelki háttérre van szükség, hiszen a család elsősorban lelki valóság.

Megszakítás