Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2022. február 14-20.

1; Tisztelettel jelezzük, hogy jövő héten, kedden és szerdán 9-13 óra között véradás lesz a kiskőrösi Művelődési Központban.

2; A házasság hete zárásaként, jövő vasárnap a 9 órai szentmisére szeretettel hívjuk egyházközségünk minden házaspárját.

3; 2022. május 2-4. között egyházközségi kirándulást szervezünk Mátészalka, Máriapócs környékére. A program részletes leírását a hirdetőtáblára helyeztük ki, jelentkezni a plébánián lehet 20.000Ft előleg befizetésével.

4; A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye honlapján február 28-ig lehet a 2023-as szinódus előkészületével kapcsolatos kérdőívet kitölteni. Tisztelettel ajánljuk a figyelmükbe, aki teheti, aktívan kapcsolódjon be az folyamatba.

5; Egyházközségi Képviselőtestületünk tisztelettel jelzi minden munkahellyel rendelkező, aktív dolgozó katolikus testvérnek, hogy az egyházi hozzájárulás mértéke a jövedelem 1%-a.

6; Köszönjük a plébánia hátsó kapujának javítását, a templom díszítését.

7; Házaspárok imája

Uram úgy képzeljük, hogy a megosztás, – az „adás-vétel” ami szükséges a jó házasság felépítéséhez, – nem lehet mindig azonos arányú, de vannak olyan időszakok, amikor „könyvelőként” megpróbáljuk nyomon követni egymás házassági adósságait és hiteleit.

Uram, ne engedd, hogy állandóan méricskéljünk, és pontosan kiegyensúlyozzuk mi az, amit külön-külön beleadunk ebbe a kapcsolatba, és amit külön-külön kiveszünk. Segíts, hogy megértsük, lesznek olyan napok, amikor idő- vagy energia hiány miatt egyikünk sokkal többet adhat, mint amennyit a másik. Taníts meg Uram arra, hogy felfedezzük, mikor tudjuk a gondjainkat félretéve a társunkat segíteni.

Édes Uram, bár mindketten megígértük, hogy ebben a kapcsolatban mindig átadjuk magunkat olyan mértékben, ahogy csak lehet, kérjük a segítségedet a szükséges érettség megszerzéséhez, hogy alkalomról- alkalomra elfogadjuk az életünket, melyben az önajándékozásunk és a megajándékozottságunk nincs mindig teljes egyensúlyban. Ámen.

Megszakítás