Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2022. december 5-11.

  1. ELŐESTI SZENTMISÉN HIRDETNI: Vasárnap Szent Miklós püspök ajándékokkal érkezik temp­lo­munkba, a 9 órai szentmisén.
  2. ELŐESTI ÉS REGGELI SZENTMISÉN HIRDETNI: A vasárnap esti szentmise után szentségimádás lesz templomunkban.
  3. Jövő héten elmaradnak a ministráns-foglalkozás, a bérmálási felkészítő és a felnőtt hittan alkalmai.
  4. Pénteken 16-20 óra között „KIMENŐ”-t hirdetünk a Szülőknek. Aki ez idő alatt szeretné a karácsony e­lőtti teendőit végezni, játékos gyermekfelügyeletet biztosítunk a Plébánia közösségi termében, amit a Rá­kó­czi F. utca felől közelíthetnek meg. Szeretettel hívjuk és várjuk elsősorban az 5-14 éves korú gyer­me­ke­ket. Kérjük, hogy zseblámpát hozzanak magukkal a gyerekek, amire az egyik feladatnál lesz szükségük.
  5. Jövő héten folytatódnak az ifjúsági hittan alkalmai.
  6. Az elsőáldozók bemutatása december 11-én lesz a 9 órai szentmise keretében. Külön időpontban nem tartunk próbát, hanem kérjük, hogy a gyerekek a szentmise előtt 8.15 órára érkezzenek meg a temp­lomba, hogy a kis szertartást átbeszéljük a szentmise előtt.
  7. Már most hirdetjük, hogy december 18-án, advent 4. vasárnapján a kecskeméti Ciróka Bábszínház József mondá Máriának című karácsonyi bábjátékára szervezünk egy buszt gyermekeknek és Családoknak. Karácsonyi játékukkal az ismert bibliai történetet elevenítik fel, régi betlehemes hagyományok meg­ú­jí­tá­sá­val. A fényhozó Jézuska születését József, az asztalos-ácsmester meséli el. Ezen a vasárnapon a délelőtti szentmise reggel 8 órakor kezdődik. A bábelőadás fél 11 órakor kezdődik, 9 órai indulással tervezünk. A bábelőadás után 1-1,5 órás látogatást tervezünk az adventi vásárban, Kecskemét főterén. Az e­lő­a­dásra 1.400 Ft a jegy. Az utazás költségeit a Plébánia állja. Jelentkezni a sekrestyében és a Plébánián lehet hivatali időben, a részvételi díj befizetésével.
  8. 2023-as kalendáriumok, falinaptárak, gyermeknaptárak, képeslapok, karácsonyi gyertyák, vallásos könyvek és egyéb kegytárgyak továbbra is kaphatók a sek­res­tyé­ben vagy hivatali időben a Plé­bá­ni­a­hi­va­tal­ban.
  9. Hálásan köszönöm az Oltáriszentség őrzésének vállalását a pénteki szentségimádáskor, és a temp­lom díszítésében/díszítéséhez nyújtott kétkezi és anyagi segítséget.
Megszakítás