Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2021. május 10-16.

1; Most vasárnap az esti szentmise után, csendes szentségimádás lesz a templomban, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket.

2; Ezen a héten, szerdán nem lesz szentmise.

3; Május 13-án, csütörtökön délelőtt 11 órától engesztelő imaórát, majd 12 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be a Fatimai Szűzanya tiszteletére. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket. Ezen a napon este 6 órakor Soltvadkert- Selymesen lesz ünnepi szentmise, melyre szeretettel hívják a kedves testvéreket.

4; Május 15-én, szombaton délután 2 órától gyalogos zarándoklatra hívjuk és várjuk a testvéreket a templom előtt. Közösen, rózsafüzért imádkozva sétálunk ki Akasztóra, ahol részt veszünk a litánián és az esti szentmisén. Este külön busszal, együtt jövünk vissza. Tisztelettel kérjük, aki szeretne részt venni, május 12-ig jelentkezzen. Kiskőrösön ezen a napon reggel 8 órakor lesz a szentmise.

5; Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy május 16-án, jövő vasárnap reggel 8 és este 6 órakor lesz szentmise. Ezen a napon 11 órakor a kalocsai zárdatemplomban lesz Fatimai szentmise, melyre szeretettel hívják a kedves testvéreket.

6; Hálásan köszönjük a virág felajánlását, a közösségi terem takarítását, a szentségimádás alkalmával nyújtott felügyeletet.

7; A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2021. május 10-től hatályos rendelkezése:

1. A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól (CIC 87. k. 1. §, 1245. k.) 521/2021. sz., március 5-én adott általános felmentést jelen rendelkezésünkkel visszavonjuk.

2. Az általános morális elvek továbbra is érvényesek, így aki számára élethelyzete miatt (például betegség, karantén) lehetetlen a szentmisén való személyes részvétel, az a vasárnapot továbbra is egyéni imával, a Szentírás olvasásával, zsolozsma végzésével, szentmise-közvetítésbe való bekapcsolódással vagy más módon szentelje meg.

3. Továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni, figyelembe véve a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására. A nyilvános istentiszteletek végzésekor továbbra is be kell tartani a vonatkozó, járványhelyzetre hozott előírásokat.

Megszakítás