Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2021. június 21-27.

1; Tisztelettel jelezzük most vasárnap, délután 4 órakor a Kiskunhalas Alsóvárosi templomban dicsőítéssel egybekötött ezüstmisét mutat be Hozdik Zsolt plébános. Mindenkit szeretettel hív.

2; Akik szeretnének közösen feljönni Budapestre az Eucharisztikus Kongresszus nyitószentmiséjére, a szombati Kossuth téri szentmisére és fáklyás felvonulásra, valamint a záró, pápai szentmisére, vagy ezek közül valamelyikre,azok részére hétfőn, este 7 órától megbeszélés lesz itt a templomban.

3; Pénteken reggel 8 órakor lesz a szentmise. Ezen a napon, este6 órakor Bíboros Úr mutat be szentmisét a Kalocsai Főszékesegyházban, melyre szeretettel hívják a kedves testvéreket.

4; Szombaton, délelőtt 10 órakor papszentelés lesz a Kalocsai Főszékesegyházban, melyre szintén szeretettel hívjuk a kedves testvéreket.

5; Szombaton az este 6 órai szentmisére szeretettel hívjuk a kedves testvéreket, melyet Bobek Tamás atya fog bemutatni, pappá szentelésének 10. évfordulója alkalmából.

6; Hálásan köszönjük a felajánlott virágokat, a templom díszítésében nyújtott segítséget.

7; Németh Norbert rektor elmélkedése

„A tó, amelyen a tanítványok hajóznak, nem más, mint a világ, az életünk, amely tele van az egzisztenciánkat fenyegető, veszélyes viharokkal. A hajó, amelyben utaznak, a saját létezésünk.

A vihar az életünk vihara, megpróbáltatásaink sorozata, hasonlóan az olvasmányban szereplő Jóbhoz, akiről tudjuk, hogy mindenét elveszítette, ami fontos és értékes volt számára, mégis töretlen maradt az Istenbe vetett bizalma. Isten nem azért engedi meg a viharélményeket, mert gyengék vagyunk, hanem azért, mert erősnek képzeljük magunkat, olyanoknak, akik nélküle és tőle függetlenül is tudnak boldogulni. Isten a beképzeltségünkben és az erős egónkban nem tudja elrejteni ajándékait, ezért megtörténik, hogy a gondviselés nem akadályozza meg bárkánk viharba sodródását…”

„Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?” – szólít meg minket is Jézus. A hit kezdete az, amikor tudatosul bennünk: rászorulunk Istenre. Nem vagyunk elégségesek önmagunknak, egyedül elsüllyedünk, szükségünk van az Úrra. Akkor, akárcsak a tanítványok, mi is megtapasztaljuk majd, hogy ha ő a fedélzeten van, nem fogunk hajótörést szenvedni. Isten ugyanis mindazt, ami velünk történik, képes jóra fordítani, még a legrosszabb dolgokat is.”

Megszakítás