Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2021. augusztus 23-29.

1; Kedden és csütörtökön nem lesz szentmise templomunkban.

2; Szeretettel várom kedd este 6 órára a templomunk elé mindazokat, akik szeretnének egyet biciklizni Akasztóra a Halascsárdához és vissza.

3; Tisztelettel jelezzük, hogy véradás lesz augusztus 25-26-án, szerdán és csütörtökön, 9-13 óra között a Kiskőrösi Művelődési Központban.

4; A Római Katolikus Anyaszentegyház házasságot hirdet a kiskunhalasi születésű római katolikus vőlegény Franczia László, Franczia László és Miks Éva fia, valamint a kiskunhalasi születésű római katolikus menyasszony Géró Kitti, Géró Sándor és Farkas Julianna leánya között. Kérjük a kedves testvéreket, imádkozzanak az ifjú párért, akik pénteken kötnek házasságot templomunkban.

5; A Római Katolikus Anyaszentegyház házasságot hirdet a kiskunhalasi születésű római katolikus vőlegény Csáki Róbert, Csáki György és Gál Erika Terézia fia, valamint a kiskunhalasi születésű római katolikus menyasszony Borka Tímea Julianna, Borka András és Fodor Lenke leánya között. Kérjük a kedves testvéreket, imádkozzanak az ifjú párért, akik szombaton kötnek házasságot templomunkban.

6; Hálásan köszönjük az augusztus 20-i szentmise alkalmával és a templom díszítésében nyújtott segítséget.

7; James Martin SJ javaslatai a szerető figyelem /examen/ imájának gyakorlásához:

1. Jelenlét: Emlékezz arra, hogy amikor imádkozol, különleges módon vagy Isten jelenlétében. Kérd Istent, hogy legyen segítségedre imádságodban.

2. Hála: Idézz fel két vagy három dolgot, ami ma történt veled, és amiért különösen is hálás vagy. Ízlelgesd ezeket az ajándékokat, aztán adj hálát értük Istennek.

​3. Visszatekintés: Tekints vissza a napodra a kezdetétől a végéig, és figyeld meg, hol tapasztaltad Isten jelenlétét. Észlelj minden tapasztalást a legnagyobbtól a legkisebbig: egy jó baráti beszélgetéstől kezdve a napfény melegéig az arcodon. Mikor szerettél? Mikor szerettek?

4. Bánat: Talán ma bűnt is követtél el, vagy tettél valamit, amit bánsz. Fejezd ki bánatodat Istennek, és kérd bocsánatát. Ha súlyos bűnről van szó, keresd az imádságban, hogyan nyerhetnél bocsánatot attól az embertől, akit megsebeztél, vagy felkészülhetsz a szentgyónásodra.

5. Kegyelem: Talán szeretnél visszatérni az imádságod egy hangsúlyos pontjához és elmondani Istennek, milyen érzések voltak benned. Az imádság végén kérd Isten kegyelmét a következő napra.

Megszakítás