Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2020. március 9-15.

1; Aki nagyböjt minden napján szívesen imádkozik városunkért, azt tisztelettel kérjük, hogy a szentmise végén a Szent Antal szobornál lévő térképen jelölje be, hol lakik és vegye el az imalapot. Hálásan köszönjük mindenki lelki szolgálatát, amivel imahálót borít a város fölé.

2; Most vasárnap szeretettel várjuk az elsőáldozókat a 9 órai szentmise utáni előkészítő alkalomra. Szintén most vasárnap az esti szentmise után megbeszélést tartunk a templomban mindazok részére, akik jelentkeztek a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszusra.

3; Keddtől az esti szentmisék keretében imádkozzuk a Szent József kilencedet, mellyel készülünk templomunk búcsújára. Mindenkit nagy tisztelettel hívunk és várunk közösségünk védőszentjének főünnepén március 19-én, csütörtökön este 5 órakor kezdődő ünnepi szentmisére, melyet Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök atya fog bemutatni. A szentmise után elhelyezzük templomunk homlokzatán az Eucharisztikus Kongresszusra hívogató óriás plakátot.

4; Kedden és pénteken az esti szentmise után keresztúti ájtatosságot tartunk, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket. A pénteki alkalmat a szentségi felkészítőre járó testvérek vezetik.

5; Csütörtök este 6 órára tisztelettel hívom és várom az egyházközségünk képviselő testületének tagjait a plébániára aktuális teendőink megbeszélésére.

6; A Római Katolikus Anyaszentegyház házasságot hirdet a kiskőrösi születésű evangélikus vőlegény Szentesi János, Szentesi János és Szlovák Zsuzsanna fia, valamint a kiskunhalasi születésű római katolikus menyasszony Belák Mária, Belák József és Takács Mária leánya között. Kérem a kedves testvéreket, imádkozzanak a házasulandó párért, hogy Isten áldása kísérje őket.

7; Jövő vasárnap szeretettel várjuk az elsőáldozókat a 9 órai szentmisére, és az utána következő előkészítő alkalomra.

8; Nagyböjti lelkigyakorlatunk március 16-17-18-án, hétfő-kedd-szerdán lesz az 5 órakor kezdődő szentmiséken. Mindhárom nap délután 4 órától gyóntatás, alatta rózsafüzér, keresztút, szentségimádás lesz. Készüljünk közösen a Szent József napi búcsúra, betegek szent kenetére, húsvétra, az Eucharisztikus Kongresszusra. Lelkigyakorlatunkat Péczeli Bence Imre OCD kármelita atya vezeti, szeretettel várunk mindenkit.

9; Aki a budapesti Papp László Sportarénában szeretné megtekinteni a Passio 2020 előadását, annak tisztelettel jelezzük, hogy 5.000 Ft befizetésével jelentkezhet a sekrestyében vagy a plébánián. Ez az előadás az Eucharisztikus Kongresszus előrendezvénye, amelyen 2020 fős stáb mutatja be Jézus szenvedéstörténetét.

Megszakítás