Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2020. március 23-29.

1; Szeretettel teszem közzé a következő imádságokat – A lelki áldozás imája, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ajánl arra az időre, míg a templomi liturgiák, szentmisék nem nyilvánosak:

Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben.  Mindennél jobban szeretlek, és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak.  Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni, jöjj, legalább lelki módon, a szívembe!

Magamhoz ölellek, mintha már ott lennél, és teljesen egyesítem magamat Veled. Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled! Ámen.

Vagy:

Uram Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes szívemből.  Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a szentáldozásban, hogy Veled élhessek. Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a szívembe, és végy lakást benne örökre!

A mi Urunk, Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre! Köszöntelek, ó Jézus, az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen. Tied akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen.

2; Tisztelettel kérném a kedves testvéreket, hogy az előttünk álló megpróbáltatások ideje alatt különösen is legyenek egymás iránt szolidárisak. Figyeljenek oda egymásra, különösen is idős, beteg, egyedül élő családtagjaikra, rokonaikra, szomszédjaikra. Telefonon keressük magára maradt embertestvéreinket, legyünk egymás segítségére legalább az élelmiszer, gyógyszer beszerzésében.

3; Amíg nem nyilvánosak a szentmisék, liturgiák, addig minden reggel 6 órakor a harangszóval szentmisét kezdek a kedves testvérekért, családtagjaikért, rokonaikért, kérve mindannyiunk életére Isten segítését, áldását. Kérem a kedves testvéreket, aki teheti lélekben csatlakozzon ezen szentmisékhez. Tisztelettel kérném azt is, hogy otthonainkban ne csak meghallgassuk a szentmise közvetítéseket, hanem arra az időre tegyük félre a házi munkát és teljes odafigyeléssel, aktív részesei legyünk annak, amibe bekapcsolódtunk. Ne csak egyszerűen ki akarjuk pipálni, hogy ezt is meghallgattam.

4; Kedves testvérek bizonyára sok lehetőség lesz a következő hetekben TV, rádió és online szentmise közvetítésekhez kapcsolódni. A Kiskőrös Kábel TV jóvoltából innen a mi templomunkból is lesz minden héten szentmise közvetítés, amit szeretettel ajánlok mindenkinek. Megtekinthetik a kábel televízió adása közben, valamit a www.kiskorostv.hu internetes oldalon.

5; Amíg nem rendelik el a kijárási tilalmat, addig minden nap kihelyezett Oltáriszentség várja a templomba betérő kedves testvéreket.

6; Plébánia továbbra is elérhető a 06-78/312-323-as telefonszámon.

Megszakítás