Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2020. május 18-24.

1; A járványügyi előírásokat szem előtt tartva kötelező a templomban:

  • a szájat és orrot eltakaró eszköz használata, amit mindenki otthonról hoz magával,
  • érkezéskor a magával hozott vagy a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítő használata,
  • egymástól 1,5 méter távolságban elhelyezkedni, csakis a kijelölt helyeken,
  • egymás mellé csak az egy háztartásban élők ülhetnek,
  • szentmiséken a békeköszöntésnél elhagyni a kézfogást,
  • kézbe áldozni.

2; Járvány megszűnését kérve, szentmisék előtt negyed órával, az isteni irgalmasság rózsafüzérét közösen imádkozzák a hívek. Május lévén az esti szentmisék után litániával köszöntjük a Szűzanyát. Tisztelettel kérném, hogy a hónap folyamán, mindenki legalább egy litániába kapcsolódjon be akár televízió, rádió, internet vagy személyes jelenlét formájában.

3; Hétfőn lesz Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulója. Ezen alaklomból az esti szentmise és litánia után, fél órás ima alkalommal emlékezünk, aki teheti, szeretettel várjuk a templomba.

4; Az elmúlt néhány hétben átélhettünk különféle lelki élményeket. Lehetnek ezek pozitív megerősítések, vagy éppen komoly lelki megpróbáltatások. Aki szívesen megosztaná (névvel vagy a nélkül) a közösség többi tagjával, tisztelettel kérjük, írja meg és adja le a plébánián. Gazdagodjunk egymás által is.

5; Május 31. – június 5. között online személyesen kísért lelkigyakorlatot szerveznek a Manréza Lelkigyakorlatoz Ház vezetői és a keceli hívek, amelyhez bárki csatlakozhat. A programról és a jelentkezésről a hirdetőtáblánkon olvashatnak bővebben.

6; Két héttel később, viszont annál nagyobb szeretettel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat.

Megszakítás