Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2020. július 6-12.

1; Most vasárnap délelőtt 9 órakor Stefszki Ferenc atya fog újmisét bemutatni a templomunkban, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket. Tisztelettel jelezzük, hogy a mai napon déli 12 órakor Podmaniczki Imre atya mutatja be aranymiséjét Páhin a katolikus templomban. Elsővasárnap lévén ma este 7 órától egyéni, csendes szentségimádási óra lesz templomunkban.

2; Tisztelettel jelezzük: július és augusztus hónapban, hétfőn és kedden reggel 8 órakor, illetve szerdák helyett csütörtökönként lesznek a szentmisék.

3; Hálásan köszönjük a Kiskőrösi úttörténeti Múzeumnak a gyerekek táborozásához nyújtott segítségét. Köszönjük a templom díszítését és a felajánlott virágokat.

4; Tisztelettel jelezzük, hogy 2020.07.10-én pénteken az esti szentmise után megbeszélést tartunk a közösségi teremben. Szeretettel hívjuk azon testvéreket, akik már jelezték vagy pedig szívesen részt vennének a templom díszítésében, takarításában.

5; A keresztvetés

Te most keresztet vetsz, még pedig szépen. Nem olyan elnyomorított, összekapott keresztet, amelynél nem lehet tudni, hogy mit akar jelenteni. Nem. Te szépen veted a keresztet, nyugodtan, megadva a módját: a homlokodtól a melledig, egyik válladtól a másikig. Megérezted-e, miként fogja át egész lényedet? Szedd össze magad egészen: minden gondolatodat és egész érzelemvilágodat foglald bele ebbe az egy jelbe, miközben homlokodtól melledig, egyik válladtól a másikig formálod. Akkor majd megtapasztalod, hogy egészen átölel téged, a testedet és lelkedet is: összefog, fölavat, megszentel.

Honnan van ez? Onnan, hogy a kereszt mindenünk, a kereszt megváltásunk jele. A kereszten váltott meg minden embert a mi Urunk. A kereszt által szenteli meg az embert lényének legparányibb ízéig. Imádság előtt azért vetünk keresztet, hogy elrendezzen és összefogjon minket, hogy fogja össze Istenben gondolatainkat, szívünket és akaratunkat. Imádság után pedig azért, hogy megmaradjon bennünk Isten ajándéka. A kísértés idején, hogy megerősítsen. A veszélyben, hogy oltalmazzon. Áldáskor, hogy Isten életének teljességét fogadjuk lelkünkbe, és ez ott bent mindent megtermékenyítsen és megszenteljen.

Gondolj erre, valahányszor keresztet vetsz. Ez a legeslegszentebb jel. Éppen azért vesd szépen: nyugodtan, teljes nagyságában és arra gondolva, amit cselekszel. Akkor azután egész valódat átfogja: külsődet, belsődet, gondolataidat, akaratodat, érzés- és kedélyvilágodat, jártodat-keltedet, és mindent megerősít, lefoglal, megszentel Krisztus erejében, a szentháromságú Isten nevében. /Romano Guardini: Örökmécs/

Megszakítás