Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2020. augusztus 10-16.

1; Augusztus 9-én, a mai vasárnap az esti szentmise után csendes szentségimádási órát tartunk a templomban. Mindenkit szeretettel vár az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus.

2; Felnőtt testvéreinknek, akik már régebb óta készülnek a bérmálás szentségének vételére, augusztus 10-én, hétfőn este 7 órakor lesz közös találkozó a plébánián, melyre szeretettel hívjuk őket.

3; Tisztelettel jelezzük a testvéreknek, hogy augusztus 11-12-én, a kiskőrösi Művelődési Központban véradásra lesz lehetőség, 9-13 óra között.

4; Augusztus 15-én, szombaton délelőtt 10 órakor papszentelés lesz a kalocsai Főszékesegyházban, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket. Ez a nap egyben Szűz Mária mennybevételének ünnepe (Nagyboldogasszony), amely parancsolt ünnep. Templomunkban este 6 órakor kezdődik az ünnepi szentmise.

5; Augusztus 19-én, szerdán este 7 órakor a Magyar Continental Singers ad koncertet a templomunkban, vagy a plébániakertben, az aktuális időjárásnak megfelelően. Melyre már most szeretettel hívjuk a kedves testvéreket.

6; Augusztus 20-án, Szent István király és az államalapítás ünnepén, felekezeti hovatartozástól függetlenül mindenkit szeretettel hívunk a reggel 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisénkre, majd az azt követő városi megemlékezésre. Megfelelő időjárás esetén a katolikus templom melletti térre, eső esetén a templomban lesz az ünnepség.

7; Hálásan köszönjük a templom díszítésére felajánlott virágokat és a díszítésben nyújtott segítséget.

Himnusz Szűz Mária mennybevételének ünnepére

Mint fényes hold, mint drága nap, mint hajnalpír, mely most fakad, száll az egek csúcsaira a Szeplőtelen Szűzanya. Dicső trónjára érkezett, Királynő ég és föld felett, ő szülte azt, ki tündökölt, a hajnalcsillagnál előbb. Az angyalok és az égiek rendje fölé emeltetett, Asszony, ki túlszárnyalta rég a szentek minden érdemét. Kit egykor ölben hordozott, kit jászolyban pólyálgatott, a mindenség Királyaként szemléli, Atya fényeként. Szüzeknek Szüze, kérd Fiad, esdjen miértünk hű szavad, miénket vette általad, övéből mindent visszaad. Atya, Fiú s Vigasztaló, köszöntse őket hálaszó, kik minden másnál ékesebb, dicsőbb fényt adtak fönt neked. Ámen.

Megszakítás