Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2019. november 11-17.

1; Most vasárnap délután 4 órától közös szentségimádás lesz a templomban, amely alatt gyónási lehetőséget biztosítunk a kedves testvéreknek.

2; Szeretettel hívunk mindenkit a szentségimádás iskolájának következő alkalmára, ami kedden este 5 órakor szentmisével kezdődik itt a templomban.

3; Szerdán és szombaton reggel 8 órakor lesz szentmise.

4; Szerdán este 6 órakor folytatódik Közösségfejlesztés és hagyományőrzés című előadássorozatunk a közösségi termünkben, melyre szeretettel hívjuk a kedves testvéreket.

5; Szeretettel hívjuk férfitestvéreinket a plébánián tartandó következő imaalkalmunkra, jövő vasárnap az esti szentmise után.

6; November 21-én, csütörtökön reggel 7 órai indulással, egynapos kirándulást szervezünk Budapestre. Megnézzük Máriaremetén a Bazilikát, a Pálvölgyi barlangrendszert, a Pesti Vigadóban az Agnus Dei kiállítást, és végül a Sziklatemplomot, ahol részt veszünk az esti szentmisén. A költség 5 és 6 ezer forint között lesz. Jelentkezni jövő vasárnapig lehet.

7; Milyen szerep és felelősség hárul a keresztény családokra a szekularizált társadalomban? Mit tudtok tenni gyerekeitek elvallástalanodása ellen?

Isten arra hívott bennünket, hogy éljük meg személyi méltóságunkat és legyünk társadalmunkban só és kovász. Legyünk nyitottak a teremtett világ és minden ember felé, igyekezzünk a „szűk kapu” felé (Mt 7,13–14). Életünkkel mutassunk rá a keresztény társadalom értékeire, arra, hogy keresztény családban élni jó és szép. Lobbantsuk lángra Isten szeretetét, sugározzuk fényét, hogy minden családban szeretet, öröm és béke legyen.

Történet: „Apu – szólalt meg a fiú a hirtelen kialakult csöndben –, nagyon köszönöm neked, mindent köszönök. Ebben a családban nőttem fel, itt éltem, más családok életébe nem láttam bele, illetve nem is érdekelt. Sokszor nehéz volt döntenem olyan kérdésekben, amelyek elé kerültem, és ti nem akartatok befolyásolni. De túljutottam ezeken, sokszor úgy éreztem, hogy szerencsém volt. Amióta azonban ezt a lányt megismertem, és beleláttam az ő családi életükbe, egy kicsit másképpen látom a dolgokat. Az a család nem »modern« család, de ott mindenki otthon érzi magát, és mindenki tudja, hogy mindig és mindenben számíthat a másikra, mert ott a szeretet a vezérelv, Isten szeretete. Az a család keresztény család, keresztényként él és dolgozik, a kereszténység számukra nem ideológia, nem tan, hanem az élet. Apu, mi nem modern, hanem keresztény családot szeretnénk alapítani!”                                                                                                   (Bíró László tábori püspök)

Megszakítás