Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2019. július 29. – 2019. augusztus 4.

1; A jövő héten lesz augusztus első pénteke, reggel 8 órától a közösségi teremben kezdődik az egész napos szentségimádás. Délután 5 óráig mindenkit szeretettel vár az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus. Tisztelettel kérjük, akik tudnak, segítsenek 1-1 óra szentségi őrzésben, szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében. Délután 5 órakor közös szentségimádás lesz a templomban és este 6 órakor pedig a szentmise.

2; A Római Katolikus Anyaszentegyház házasságot hirdet az avasfelsőfalui születésű Maskulik Máté József, Maskulik Mihály és Széplaki Ágnes fia, valamint a budapesti születésű Pozsgai Vivien Kitti, Pozsgai Iván és Markó Csilla leánya között. Kérjük a kedves testvéreket, imádkozzanak az ifjú párért, hogy Isten áldása őrizze őket meg kölcsönös hűségben és szeretetben.

3; Szombaton az esti szentmise előtt fél 6-tól, a Mária litániával és imádságokkal köszöntjük közösen a Szűzanyát.

4; Jövő vasárnap délután 5 órától közös szentségimádásra hívjuk a kedves testvéreket ide a templomba.

5; Hálásan köszönjük az érintett családoknak a Continentál Singers Contini csapatának elszállásolásában nyújtott segítségüket. Hálásan köszönjük a templom díszítésére felajánlott virágokat.

6; Isten éltesse azokat a kedves testvéreket, akik július hónapban ünnepelték születésnapjukat, névnapjukat, házassági évfordulójukat.

Ismerjük meg Sonja Lyubomirsky 1. számú boldogságfokozó gyakorlatát, mely így szól: Légy hálás!

Kutatások bizonyítják, hogy a hálás emberek boldogabbak, energikusabbak, reménnyel teltebbek és több pozitív élményről számolnak be, tehát nyitottabbak az örömre. A hála színesíti életünket, olyan érzéseket is segít behozni, amik korábban kirekesztődtek, és olyan dolgokra is segít felhívni a figyelmet, amik mellett korábban elmentünk. A hála erősíti az önbizalmat, az önértékelést, erősíti az erkölcsös viselkedést, segít a feszültségekkel való megküzdésben, a társas kapcsolatok kialakításában, a régiek megerősítésében, és lecsökkenti a negatív érzéseket, és a másokkal való összehasonlítgatás kényszerét. És a legfőbb, a hála megakadályozza, hogy hozzászokjunk a jóhoz, és az elveszítse erejét.

Tippek a hála kifejezésére:

1. Vezess hálanaplót! Írd fel mindennap, miért lehetsz hálás! Ez a módszer segít tudatosítani a jó dolgokat.

2. Ha nem szeretsz írni, keres egy hálatársat, akivel mindennap kölcsönösen megbeszélhetitek, miért lehetsz hálás! Így egymást is segíthetitek.

3. Dicsekedj el azokkal a dolgokkal másoknak, amikért hálás lehetsz, mutasd meg párod fényképét, meséld el egy sikeres vizsgád, vigyél kóstolót a süteményből, amit készítettél! Így rátekinthetsz egy külső szemlélő szemével a saját életedre.

4. Fejezd ki a háládat valaki felé! Hadd érezze meg a felé áramló köszönetedet, így őt is magadat is boldoggá teheted.

5. És végül, a legfontosabb, hogy variáld a stratégiákat, hogy ne szokj hozzájuk!

Megszakítás