Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2019. február 18-24.

1; Kedden az esti szentmise után, szeretettel hívjuk a kedves testvéreket közös filmnézésre a plébánia közösségi termébe.

2; Szeretettel jelezzük azoknak a fiatal pároknak, akik az idei évben kívánnak templomunkban házasságot kötni, hogy a jegyes oktatási alkalmak február minden szombatján, délután 2 és 4 óra között lesznek a plébánián, melyre minden párt szeretettel hívunk és várunk.

3; Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák támogatására, amely adományaikat előre is hálásan köszönjük.

4; Érsek Úr február 24-én, azaz jövő vasárnap délután 4 órakor szenteli pappá Gyirán Péter diakónust a Kalocsai Főszékesegyházban. Erre az ünnepi alkalomra tisztelettel hívják a kedves híveket, illetve kérjük, hogy foglalják imáikba a szentelendővel együtt Érsek atyát is, aki ekkor ünnepli püspöki kinevezésének 20. évfordulóját.

5; Tisztelettel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy 2019. március 1-től Ignácz Péter mátészalkai fiatalember fogja végezni a közösségünk kántori, sekrestyési és irodai szolgálatát.

6; Hálásan köszönöm a templom takarításában és az irodai szolgálatban nyújtott segítségüket, valamint azt a sok-sok finomságot, amivel megajándékoznak minket.

Az irgalmasság testi cselekedetei:
1. az éhezőknek ételt adni,
2. a szomjazóknak italt adni,
3. a szegényeket ruházni,
4. az utasoknak szállást adni,
5. a betegeket és
6. a börtönben levőket látogatni,
7. a halottakat eltemetni.

Az irgalmasság lelki cselekedetei:
1. a bűnösöket meginteni,
2. a tudatlanokat tanítani,
3. a kételkedőknek jó tanácsot adni,
4. a szomorúakat vigasztalni,
5. a bántalmakat békével tűrni,
6. az ellenünk vétkezőknek megbocsátani,
7. az élőkért és holtakért imádkozni.

Megszakítás