Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2019. augusztus 19-25.

1; Augusztus 19-én, hétfőn nem lesz irodai szolgálat a plébánián.

2; Augusztus 20-án, Szent István király és az államalapítás ünnepén, felekezeti hovatartozástól függetlenül mindenkit szeretettel hívunk a reggel 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisénkre, majd az azt követő városi megemlékezésre. Megfelelő időjárás esetén a katolikus templom melletti téren, eső esetén a templomban lesz az ünnepség.

3; A Római Katolikus Anyaszentegyház házasságot hirdet a kiskunhalasi születésű Szipőcs Péter, Szipőcs Péter és Pintér Anna fia, valamint a budapesti születésű Szász Nikolett, Szász Miklós és Farkas Mária Erika leánya között. Kérjük a kedves testvéreket, imádkozzanak az ifjú párért, hogy Isten áldása őrizze őket meg kölcsönös hűségben és szeretetben.

4; Tisztelettel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy augusztus 24-én, szombaton reggel 8 órakor lesz a szentmise.

5; A 2019. szeptember 26-29. között tartandó csehországi kirándulással kapcsolatban megbeszélést tartunk augusztus 26-án, hétfőn este 6 órakor. A megbeszélés helyszíne a katolikus közösségi terem, amely a Rákóczi utca felől, a szürke kapunál közelíthető meg.

6; Szeptember 1-én, vasárnap a délelőtt 9 órai szentmise keretében végezzük az idei évben a terményhálaadásunkat. Hálásan fogadjuk a kertjeikből felajánlott adományokat augusztus 31-én, szombat reggel 9 óráig.

7; Szeretettel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve „Uram, taníts minket imádkozni” címmel, 12 alkalmas szentségimádás iskoláját tartunk templomunkban. Az első alkalom szeptember 3-án, kedden este 6 órakor lesz. Minden alkalom szentmisével kezdődik, amely után tanítás hangzik el és végül szentségimádással zárul.

8; Szeptember 7-én, szombaton Szent Imre gyalogos zarándoklatot indítanak Soltvadkert-Selymestől Soltszentimréig. A plakát a hirdetőtáblában olvasható, szórólap elvihető a kisasztalról. Mindenkit szeretettel hívnak a szervezők.

9; Hálásan köszönjük az érintetteknek, akik a közel múltban, az irodai szolgálatban, a templom díszítésében és takarításában voltak a segítségünkre, illetve külön köszönet azoknak, akik Nagyboldogasszony napján részt vettek a szentmisén.

Megszakítás