Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2018. december 3-9.

1; Most vasárnap, délután fél 5-kor lesz a Kiskőrösi Advent első, közös gyertyagyújtása a főtéren, melyre mindenkit szeretettel hívnak. Most vasárnap estig lehet jelentkezni a jubiláló házasok ünnepére, tisztelettel kérem az érintetteket, adják le jelentkezési lapjaikat a sekrestyében.

2; Jövő héten hétköznap csak hajnal 6 órakor lesz szentmise. Akik szívesen segítenének a mise utáni agapé elkészítésében, azokat szeretettel várom a Tomori utca felől a plébánián, hajnal fél 6-ra. A héten kivételt képez a hétfői és a pénteki nap, ekkor nem lesz agapé. Hétfőn a hajnali szentmise után az irgalmasság rózsafüzérét imádkozva kisétálunk a katolikus temető kápolnájához, hiszen ezen a napon lesz a kápolna búcsúnapja. Pénteken pedig a hajnali szentmise után a közösségi teremben közös szentségimádás lesz 8 óráig, utána pedig az egyéni szentségimádásra lesz lehetőség délután 4 óráig, amihez tisztelettel kérném a segítségüket az Oltáriszentség őrzésében.

3; A mai vasárnaptól kezdve, december 16-ig lehetőség van tartós élelmiszeradományokkal segíteni a szerényebb körülmények között élőket. Adományaikat a szentmise előtt vagy után a sekrestyében adhatják le.

4; December 6-án, csütörtökön délután 4 órára, városunk főterén, szeretettel vár minden gyermeket a Mikulás. Itt a katolikus templomban jövő vasárnap a délelőtti szentmisére érkezik Szent Miklós, aki szintén kedves ajándékokkal várja a templomba járó gyermekeket.

5; December 14-én, pénteken délután 2 órára szeretettel hívjuk a gyerekeket a plébánia konyhájára, ahol a templomi karácsonyfa díszítésére szánt mézeskalácsokat készítjük el közösen.

6; Adventi lelkigyakorlatunk december 13-14-15-én lesz, melyet Főtisztelendő Szakács Tibor atya fog tartani. A szentmisék mindhárom nap este 5 órakor kezdődnek, előtte egy órával gyónási lehetőség és közös imádság lesz a templomban. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

7; Lehetőség van az oldalkápolnában Karitász gyertya vásárlására, amellyel szintén a rászoruló családokat segítik. Kalendáriumok, falinaptárak, a Korda Könyvkereskedés termékei, Böjte Csaba atya naptára szintén megtalálhatók és megvásárolhatók az oldalkápolnában.

8; Hálásan köszönöm a templom takarításában és díszítésében nyújtott segítségüket, a templom adventi koszorújának elkészítését, a gyerekek adventi koszorú készítésében nyújtott segítséget, a múlt vasárnapi Katolikus Karitász javára adott perselyadományaikat.

Megszakítás