Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2018. április 2-8.

1; Húsvét vasárnap a reggel 8 órai szentmisén végezzük az ételszentelés szertartását, az este 6 órakor kezdődő szentmise után az isteni irgalmasság kilencedét imádkozzuk. Húsvét hétfőn csak reggel 8 órakor lesz szentmise és az isteni irgalmasság kilencedének imádkozása.

2; Pénteken délután 5 órától szentségimádás keretében, a Feltámadt Krisztus húsvéti stációit elmélkedjük végig, szombat este fél 6-tól a Mária litániával köszöntjük a Szűzanyát, jövő vasárnap, délután 5 órától közös imádság keretében irgalmasság óráját tartunk itt a templomban, melyre mindenkit szeretettel hívunk. A katolikus temetőnkben 3 plébános, 2 kántor-tanító és 3 kalocsai nővér nyugszik, akiket szeretnénk egy sírban elhelyezni és egy méltó síremléket készíteni nekik. A jövő vasárnapi perselyadományukkal ezt az ügyet támogathatják, amit előre is hálásan köszönünk.

3; Az idei évben április 9-én, hétfőn lesz Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Az esti 6 órai szentmise keretében lelki adoptációs ígérettételt lehet tenni, majd a szentmise után 1000 Üdvözlégy elimádkozásával köszöntjük, az angyallal együtt Máriát. Ehhez az imagyakorlathoz tisztelettel kérnék 20 önkéntest, hogy jelentkezzenek a sekrestyében. Semmi nehéz feladat 20 fő együtt imádkozza a rózsafüzért.

4; Hálásan köszönöm mindenkinek a nagyhéten nyújtott bárminemű szolgálatát.

5; Már most jelzem a kedves testvéreknek, hogy április 15-én, vasárnap délután 4 órakor német nyelvű szentmise lesz itt a templomunkban, melyre külön szeretettel hívjuk a német nemzetiségi kötődéssel rendelkező kedves testvéreket.

6; Május 1-én, Szombathelyen avatják boldoggá Brenner János vértanú áldozópapot. Erre az ünnepi eseményre beregisztráltam egy 50 fős zarándokcsoportot. Aki szeretne eljönni, jelentkezzen a sekrestyében, vagy a plébánián.

 

A Feltámadt Krisztus békéjében gazdag húsvéti ünnepet kívánok mindenkinek.

Megszakítás