Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2017. március 20-26.

1; A Magyar Katolikus Karitász a mai vasárnappal kezdődően hirdeti meg a nagyböjti tartós élelmiszer gyűjtését. Akik tehetik, tisztelettel kérjük, segítsenek szegényebb sorban élő testvéreiken. Adományaikat március 26-ig helyezhetik el az oldalkápolnában vagy a plébánián.

2; Március 20-án, hétfő este 5 órakor tartjuk a búcsúi szentmisét és körmenetet, melynek főcelebránsa Gyulay Endre, nyugalmazott szeged-csanádi püspök atya lesz. Mindenkit nagy tisztelettel és nyomatékosított szeretettel hívok erre a szép eseményre. 

3; Kedden a keresztúti ájtatosság a szentmise után kezdődik.

 

Csütörtöktől az esti szentmisék kezdési időpontja – hétköznap és vasárnap egyaránt – 18 óra.

 

4; Nagyböjti három napos lelkigyakorlatunkat Főtisztelendő Bergmann János kanonok, apát, nyugalmazott bácsalmási plébános atya vezeti március 24-25-26, péntek-szombat-vasárnap, 18 órakor. Tisztelettel kérném, hogy ezen szentmisék előtt, lehetőség szerint mindenki igyekezzék elvégezni a húsvéti szentgyónását. Hogy ne zavarjuk a szentgyónásukat végző testvéreket és ne sértsük a gyónási titoktartást, a szentmisék előtt fél 6-tól népi ájtatosságokat tartunk:

  • pénteken keresztút kezdődik és elmélkedéseit az ifjúsági csoport tagjai vezetik,
  • szombaton a Mária litániát imádkozzuk közösen,
  • vasárnap pedig szentségimádás kezdődik.

A vasárnap esti záró szentmise keretében szolgáltatjuk ki ünnepélyesen a betegek szent kenetét, melyre külön szeretettel hívjuk a 60 év feletti, vagy tartós betegség keresztjét hordozó, szentségekhez járuló kedves testvéreket.

5; Március 25-én, az esti 6 órai szentmisén tehetnek lelki adoptációs ígéretet, akik önként vállalják, hogy 9 hónapon át imádkoznak egy általuk ismeretlen magzatért.

6; Jövő vasárnap 9 órakor gitáros szentmise lesz, melyre külön szeretettel hívjuk a gyerekeket és családtagjaikat.

Megszakítás