Szent József Katolikus Templom
Kiskőrös

2017. március 13-19.

1; Nagyböjtben kedden és pénteken az esti szentmisék után keresztúti ájtatosságot végzünk, melyre mindenkit szeretettel hívunk. A péntek esti keresztút elmélkedéseit a Kármelita Imacsoport tagjai vezetik.

2; Március 15-én, szerdán este 5 órakor szentmisét mutatunk be az 1848/49-es forradalom és szabadságharc áldozataiért, melyre mindenkit szeretettel hívunk.

3; Szombaton reggel 8 órakor lesz a szentmise. Szintén szombaton délelőtt 9 órára, szeretettel várom az elsőáldozásra készülő gyerekeket ide a templomba, a következő szentgyónásuk elvégzésére.

4; A Magyar Katolikus Karitász március 19. és 26. között nagyböjti tartós élelmiszer adomány gyűjtését hirdeti meg. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki eddig is szívén viselte szegényebb körülmények között élő testvéreinek támogatását, és egyben tisztelettel jelezzük, akinek lehetősége van, valamilyen módon az idén is segítse embertársait.

5; Az idei évben Szent József liturgikus ünnepe március 20-án, hétfőn lesz. Ezen a napon este 5 órakor tartjuk a búcsúi szentmisét és körmenetet, melynek főcelebránsa Gyulay Endre, nyugalmazott szeged-csanádi püspök atya lesz. Mindenkit nagy szeretettel hívunk erre a szép eseményre.

6; Nagyböjti három napos lelkigyakorlatunkat Főtisztelendő Bergmann János kanonok, apát, nyugalmazott bácsalmási plébános atya vezeti március 24-25-26, péntek-szombat-vasárnap, este 6 órakor. Tisztelettel kérném, hogy ezen szentmisék előtt, lehetőség szerint mindenki igyekezzék elvégezni a húsvéti szentgyónását. A vasárnap esti záró szentmise keretében szolgáltatjuk ki ünnepélyesen a betegek szent kenetét, melyre külön szeretettel hívjuk a 60 év feletti, vagy tartós betegség keresztjét hordozó, szentségekhez járuló kedves testvéreket.

7; Németh György testvérünk saját gondolataiból ismét készített egy nagyböjti csokrot, ahogy adventben is, és aki szeretne belőle, megtalálja az oldalkápolnában. Hálásan köszönöm az adventi példányért elhelyezett adományokat, amellyel a ministránsok kirándulását segítették, a jelen példányokért adott adományaikat is erre a célra fordítjuk.

Megszakítás